Sezonul toamn?-iarn? ’18-’19 poart? Humanic Humanic: Trends Alert ?i un nou magazin în Timi?oara

Tendin?ele sezonului în interpretarea Humanic devin fructu...

 

FREYWILLE - 10 ani in Romania

Un deceniu de exprimare artistică prin bijuterii Un specta...

 

Hotelul Caro: noua imagine dup? prima etap? de renovare

Pe 26 septembrie 2018, de la ora 19:00, hotelul Caro a g?z...

 

Gucci Eyewear aniverseaz? 1 an în România prin lansarea noii colec?ii de toamn?-iarn? ’18-‘19

Luxul ?i arta au fost elogiate la Palatul Cesianu-Racovi??...

sare1Articol de Mirela P?duraru
Trainer Cosmetic? ?tiin?ific? & Machiaj profesional

S?n?tatea ta ?i a pielii tale depinde mult ?i de planul t?u de alimenta?ie, implicit de procentul  toxinelor în organism. Haide?i s? vorbim despre o substan?? pe care o îngurgit?m zilnic, f?r? s?-i acord?m o prea mare importan??: sarea de buc?t?rie.


Sarea alb? extrafin? îmbog??it? cu iod (în urma unei hot?râri de guvern, bineîn?eles) este prezent? peste tot în via?a noastr?: de la rafturile supermarketurilor pân? la pachetul pe care îl preg?tim copiilor no?tri pentru ?coal? sau gr?dini??.


Te-ai gândit vreodat? s? verifici ce con?ine banala sare de buc?t?rie?
Dac? ai un calculator conectat la internet, f? acest lucru acum!


„Ingredientele” periculoase: IODUL


Efectele adverse grave: agravarea hipertiroidiilor existente, inducerea hipertiroidiei în rândul popula?iei cu o func?ionare normal? a tiroidei, cre?terea volumului glandei tiroide, afectarea vederii prin toxicitate direct? asupra glandei tiroide, cre?terea ratei cancerului tiroidian, cre?te inciden?a bolilor alergice (inclusiv ?ocul anafilactic la iod – boal? cu poten?ial mortal). Dac? vrei s? devii m?mic?, mai gânde?te-te ?i c?, prin consumul de sare iodat?, î?i po?i îmboln?vi copilul înc? din uter – hipertiroidie fetal?, indus? în via?a intrauterin?.


Ca ?i constatare a unor medici de prestigiu din România,  (Dr. Maria Chiril?, spre exemplu), „iodarea universal? a s?rii nu se justific?, deoarece num?rul de hipotiroidii în România este mic, cifrele oficiale oscilând în jurul valorii de 12.000 cazuri.” Tot dumneaei avertiza înc? din anul 2007, într-un interviu acordat pentru „Formula As” c? „acordarea întregii popula?ii a ??rii a unui singur sortiment de sare (iodat?), este un experiment de tip Auschwitz”.


E535 – ferocianura de sodiu ?i E536 – ferocianura de potasiu


Sunt substan?e chimice periculoase, folosite ca antiagregan?i sau antiaglomeran?i. E536 este un aditiv interzis în Anglia, dar folosit cu mare lejeritate în România.
Ai v?zut prin filme sau ai auzit de otr?virea cu cianur?? Asta înghi?i zilnic prin sare: o mic? doz? de otrav?!.. Sarea astfel aditivat? este de 30 de ori mai s?rac? în Magneziu decât sarea integral? (grunjoas?). Procentul ridicat de sodiu din sarea extrafin? determin? probleme cardiace. Ad?ug?m la lista problemelor create de folosirea incon?tient? ?i în exces a iodului, urm?toarele:
· din cauza deficien?ei de magneziu cre?te inciden?a bolii cardiace ischemice
· prin aport de sodiu se accelereaz? procesele de ateroscleroz? ?i decompens?ri ale insufiecien?ei cardiace
· toxicitate indus? de ferocianura de sodiu sau potasiu


Ce po?i face? Renun?? acum la consumul de sare extrafin? iodat?, aditivat? cu E-uri periculoase! Înlocuie?te-o cu sare natural?, integral?, grunjoas?, neiodat?. Nu are culoarea alb imaculat, dar este cea mai s?n?toas?. Dac? ai persoane dragi, de care î?i pas?, împ?rt??e?te-le aceste informa?ii. Eu am început cu... voi!