Noblesse Palace Christmas Fair – Magic ON!

Imbracat in haine de sarbatoare, Palatul Noblesse – Lifest...

 

Poveste de Crăciun cu Deichmann

Aseară, la Athenée Palace Hilton, în sala Le Diplomate,...

 

Swiss Ecodent Klinik a lansat proiectul “Art meets Art” - unic in Romania

Cu ocazia implinirii a 5 ani de activitate medicala in Rom...

 

Degustare de bauturi rafinate, seri de networking si o atmosfera de exceptie la Noble Drinks Fair & Networking Events

17 Octombrie 2016 Noble Drinks Fair & Networking Events...

Etapele corecte ale machiajului

mirelaArticol de Mirela Păduraru

Trainer Cosmetică Ştiinţifică & Machiaj profesional

Miercuri, 24 noiembrie, am susţinut la „Colegiul Naţional Ion Minulescu” un seminar cu tema „Îngrijirea tenului şi trucuri de machiaj”. Am fost plăcut surprinsă să văd sala de festivităţi plină de elevi entuziaşti, foarte interesaţi de subiecte, deştepţi şi educaţi. Întâlnirea cu ei a fost şi pentru mine o reală plăcere, sunt o generaţie care a crescut frumos, cu un potenţial extraordinar de bun, atât ca aspect fizic cât şi intelectual. Îi salut pe această cale, le doresc să se păstreze şi ca adulţi, la fel de tonici şi frumoşi.

Mulţumiri D-nei Director Aurelia Cotoşman şi D-lui Profesor Ion Constantin pentru deschidere şi pentru iniţiativa organizării acestui seminar. Mulţumiri profesorilor care au asistat la seminar şi sper că informaţiile prezentate au fost folositoare şi pe măsura aşteptărilor.
Articolul de astăzi este o sinteză a subiectelor dezbătute în cadrul seminarului.

ETAPELE CORECTE ALE MACHIAJULUI
1. Pregătirea tenului prin demachiere, tonifiere, aplicarea unei creme contur de ochi şi a bazei de machiaj. Ne vom demachia obligatoriu, înaintea aplicării machiajului. Dacă demachierea nu este efectuată corect şi cu produsul adecvat, machiajul nu va rezista, va căpăta un aspect uleios sau se va strânge în pliuri inestetice. Mai multe detalii despre aceste etape în articolul din arhiva „Life&Style” – „Îngrijirea tenului pe timp de criză, în sezonul rece”.


2. Aplicarea anticearcănului şi/sau a iluminatorului pentru a masca imperfecţiunile sau  cearcănele inestetice. Se aplică punctat sub ochi, pe toată suprafaţa cearcănelor şi chiar se depăşeşte linia un pic spre pomeţi, în ideea de a nu arăta ca nişte „ochelari” de culoare mai deschisă. După „punctare”, se întinde uşor cu degetul, uniformizându-se şi tapotând lejer. Recomandări: Pentru cearcănele de culoare maro - pământiu, se foloseşte nuanţa 1 de Iluminator Malu Wilz, pentru cearcănele vineţii (violet) se foloseşte nuanţa 3 de Iluminator Malu Wilz.


3. Fondul de ten sau crema colorantă. Secretul aplicării acestora este să nu se cunoască liniile de demarcaţie la nivelul scalpului sau bărbiei/gâtului. Începeţi cu o cantitate mică de produs pe care o încălziţi uşor cu degetele în căuşul palmei şi o aplicaţi apoi pe faţă, dinspre centru spre exterior. Pentru aplicare se pot folosi atât degetele, pensula de make-up, cât şi un bureţel de latex uşor umezit. Nuanţa fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de nuanţa pielii. Pentru un efect mai natural, se poate amesteca puţină cremă, ser de hidratare cu fondul de ten. Fondul de ten se alege în funcţie de textura pielii. Recomandări: Pentru pielea grasă, cu exces de sebum – Perfect Mat Foundation Malu Wilz. Pentru pielea mixtă şi normală se poate alege Perfect Finish Malu Wilz – fond de ten compact (peste care nu mai e necesară aplicarea pudrei). Pentru un efect natural, o alegere bună ar fi Natural Touch Foundation Malu Wilz. Iar doamnele care doresc un fond de ten hidratant - luxuriant, pentru pielea matură, ar putea încerca Velvet Touch Foundation Malu Wilz.


4. Pudra trebuie să fie transparentă şi are rol de fixare a fondului de ten, dar poate fi aplicată şi direct peste crema de zi, pentru un efect matifiant. Se aplică folosindu-se un pămătuf (burete) special, ataşat pudrei sau cu ajutorul pensulei de machiaj. Se pune o cantitate mică de produs pe pămătuf, se şterge uşor pe mâna opusă (pentru a se îndepărta surplusul) şi apoi se aplică pe faţă, doar tapotând uşor. Recomandări: Pudra transparentă pulbere Malu Wilz.


5. Machiajul sprâncenelor şi ochilor. Dacă nu avem riduri în jurul ochilor, putem aplica sub ochi o cantitate mică de pudră transparentă pulbere, în ideea să nu ne cadă particulele de fard de ochi închis la culoare. Despre machiajul ochilor şi sprâncenelor vom vorbi detaliat în numărul viitor.


6. Blush-ul sau Fardul de obraz. Se alege în funcţie de nuanţa tenului şi de efectul final pe care-l dorim: natural sau intens. Poate fi înlocuit cu succes şi de o pudră bronzantă (perle bronzante). Cu blush-ul putem crea în 3 minute un machiaj natural: se aplică pe pomeţi şi, strângând perii pensulei în mână, restul de produs se aplică pe pleoape, creând umbre foarte estompate în colţurile externe ale ochilor.


7. Machiajul buzelor. Se recomandă în prealabil folosirea unui balsam de buze ce are rol de hidratare şi îngrijire, sau a unui voluminizator de buze, pentru un efect de volum. Creionul contur de buze poate fi aplicat înainte sau după aplicarea rujului. Rujul se aplică întotdeauna cu o pensulă specială şi nu direct din baton. Pentru un efect de volum maxim, se poate aplica în centrul buzei inferioare un strop de gloss de buze strălucitor.
În numărul viitor vom vorbi despre etapele corecte de machiaj ale sprâncenelor şi ochilor.