Sezonul toamn?-iarn? ’18-’19 poart? Humanic Humanic: Trends Alert ?i un nou magazin în Timi?oara

Tendin?ele sezonului în interpretarea Humanic devin fructu...

 

FREYWILLE - 10 ani in Romania

Un deceniu de exprimare artistică prin bijuterii Un specta...

 

Hotelul Caro: noua imagine dup? prima etap? de renovare

Pe 26 septembrie 2018, de la ora 19:00, hotelul Caro a g?z...

 

Gucci Eyewear aniverseaz? 1 an în România prin lansarea noii colec?ii de toamn?-iarn? ’18-‘19

Luxul ?i arta au fost elogiate la Palatul Cesianu-Racovi??...

Mirela Paduraru pentru Jurnalul de estetica

cum_sa_eviti_erorile CUM SA EVITI ERORILE IN INTRETINEREA SI MACHIAJUL SPRANCENELOR

Mirela Paduraru – Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

Daca ochii sunt ferestrele sufletului, atunci sprancenele sunt ramele ferestrelor... De importanta formei perfecte a sprancenelor clientele sunt convinse. Aceasta implica o mare responsabilitate profesionala din partea specialistului care executa designul sprancenelor sau intretinerea lor. Respecta punctul corect de incepere al bazei /capului sprancenei

Sprancenele prea apropiate dau impresia de incruntare sau agresivitate, in vreme ce sprancenele prea departate par nefiresti si lipsesc fizionomia de personalitate.

Identifica punctul terminus al sprancenei

Spranceana prea scurta dezgoleste inestetic arcada, in vreme ce spranceana prea lunga, da impresia de privire obosita si accentueaza ptoza. Nu folosi pentru masurare coada pensulei sau creionul neascutit. Inlocuieste-le cu spatula dreapta de unica folosinta sau o rigla si marcheaza cu varful creionului bine ascutit spre exterior.

Stabileste corect proportiile si unghiul sprancenei

Respecta proportia 2 treimi ascendent si 1 treime descendent. Sprancenele jumatate ascendent si jumatate descendent, cu unghiul ascutit, sunt eroare frecventa. Pentru a le corecta, micsoreaza coada sprancenei, “taie” unghiul spre exterior si consiliaza clienta sa-si reconstituie spranceana sub punctul ei cel mai inalt.

Stabileste grosimea sprancenei in raport cu marimea ochilor, a nasului, buzelor, osatura, forma pometilor si in functie de varsta sau ocupatie.

Evita tunderea excesiva a sprancenelor

Periaza spranceana ascendent pe primele doua treimi, descendent pe ultima portiune si tunde “milimetric” din aproape, in aproape, folosind o forfecuta dreapta. Evita “erorea incepatorului”, atunci cand sprancenele sunt curbate spre nas, din cauza tunsului excesiv.

Sustine spranceana in portiunea pe care o pensezi

Fara sustinere, este mult mai dureros si poti “ciupi” pielea. Daca iti sprijini podul palmei de fata clientei, atentie la mestecatul gumei, vorbit si miscarile ei bruste.

Machiaza spranceana in culoarea si intensitatea potrivita

Intotdeauna creionul de sprancene trebuie sa fie foarte bine ascutit si pensula scuturata de excesul de fard. Indentifica daca vei machia inntr-o culoare calda sau rece. Aplica machiajul “pas cu pas” pana cand ajungi la un rezultat multumitor. Evita incarcarea sprancenelor cu fard sau creionarea lor excesiva. Ordinea corecta este: periere, desenarea firelor de par lipsa, periere, completare cu fard profesional si aplicarea unui fixator de sprancene.