Machiajul spa: Retete de bauturi spa
Exista anumite bauturi care pot fi servite intr-un spa sau intr-un salon care pune pret pe sanatatea si frumusetea clientilor sai.
Exista spa-uri care isi tin secrete amestecurile de ceaiuri sau bauturile specifice, lasand clientul sa intuiasca doar ce plante sunt in compozitie, exista si spa-uri unde clientul este consiliat si incurajat sa-si prepare o bautura asemanatoare acasa.
Din punctul meu de vedere, aleg ce-a de-a doua varianta, intrucat consider extrem de benefic ca clientul sa savureze cu placere o bautura spa acasa sau la birou si sa asocieze acest lucru cu experienta spa traita intr-o anumita locatie...
Din experienta personala, faptul ca i-ai impartasit clientului un lucru atat de marunt, dar care ii face ziua buna, te ajuta. Pentru ca isi aminteste de tine cu placere si isi doreste sa revina la tine in spa ca la un prieten drag.
Cum iti poti prepara o bautura spa la tine acasa?
Poate te-ar mira sa afli ca nu trebuie sa faci tot felul de amestecuri savante in blender sau storcatorul de fructe si exista o reteta pentru acasa extrem de simpla de preparare a unei “potiuni magice”cu efecte reintineritoare de exceptie. Aceasta reteta am ales-o sa desfete simturile persoanelor care sunt rasfatate cu o sesiune de Machiaj Spa. Si nu intamplator, intrucat are remarcabile efecte de tonifiere, intinerire asupra pielii si te ajuta sa gandesti pozitiv.
Reteta este pe cat de simpla , pe atat de eficienta.
Ingrendiente:
- 2 crengute de busuioc verde sau uscat, cu inaltimea de 20 cm.
- 1 litru apa plata
- 1 lamaie proaspata
Crengutele se lasa in apa, timp de 8 ore, la temperatura camerei. Nu conteaza daca este acoperit sau nu vasul, conteaza sa fie emailat sau din sticla / plastic. Dupa 8 ore se obtine un macerat la rece de busuioc. Se consuma zilnic 2 cani de macerat la rece: una pe stomacul gol dimineata, la prima ora si una seara, inainte de culcare, dupa o cina frugala. Daca se doreste, maceratul la rece de busuioc poate fi imbogatit cu sucul de la o lamaie proaspata si cateva frunze de menta.
Busuiocul ramas nu se refoloseste pentru un nou macerat! Cel uscat se arunca, iar cel verde se pune in apa (partea inferioara a crangutei) pentru a-i da radacinile. Cand are radacini (in maxim o saptamana) se poate replanta.
Daca este sa ne conducem si dupa filosofia lui Masaru Emoto, s-ar parea ca atunci cand preparam maceratul la rece, o putere extraordinara asupra apei o are rugaciunea pe care o rostim in gand (indiferent religia noastra). Rugaciunea imprima apei o energie pozitiva, care va va insoti pe parcursul intregii zile.
Ma veti intreba: “In regula...Dar, daca eu trebuie sa consum doar ½ litru de macerat la rece, oare ce fac cu cealalta jumatate?!? ...”
Raspunsul e simplu: Il veti oferi atat colegilor de munca si membrilor familiei care va plac, cat si acelor care nu va plac. In felul acesta puteti face unei persoane dragi ziua mai buna, dar si o persoana care nu va agreeaza va deveni mai “blanda” si ingaduitoare cu voi.