Noblesse Palace Christmas Fair – Magic ON!

Imbracat in haine de sarbatoare, Palatul Noblesse – Lifest...

 

Poveste de Crăciun cu Deichmann

Aseară, la Athenée Palace Hilton, în sala Le Diplomate,...

 

Swiss Ecodent Klinik a lansat proiectul “Art meets Art” - unic in Romania

Cu ocazia implinirii a 5 ani de activitate medicala in Rom...

 

Degustare de bauturi rafinate, seri de networking si o atmosfera de exceptie la Noble Drinks Fair & Networking Events

17 Octombrie 2016 Noble Drinks Fair & Networking Events...

8 reguli pentru un machiaj reusit

regulimachiaj8 reguli pentru un machiaj reusit

Din dorinţa de a arăta cât mai bine, unele doamne apelează la machiaj în exces: gene încărcate cu mascara, farduri în culori tari, fond de ten în strat gros. Specialistul în estetică îţi spune cum poţi să te aranjezi cu bun-gust.

Zicala "ce-i mult strică" este valabilă şi în cazul machiajului, mai ales de zi, care dacă este aplicat fără măsură te va face să arăţi ridicol sau vulgar.

"Machiajul de zi trebuie să fie natural, uşor, discret, să îţi scoată în evidenţă trăsăturile frumoase şi să se vadă foarte fin la lumina zilei", spune consilierul în estetică Mirela Păduraru.

Şi foarte important este ca înainte de a începe aplicarea machiajului, să îţi cureţi şi tonifici tenul, de preferat cu produse din aceeaşi gamă, pentru a nu risca să ţi se întindă creionul sau fardurile la doar o oră după aplicare. De asemenea, foloseşte o cremă specială contur de ochi şi o alta ca bază de machiaj potrivită tenului tău.

8 reguli pentru un look reuşit:

1 Corecţiile tenului se fac în funcţie de caz. Imperfecţiunile de culoare roşie se maschează cu un corector verde, cearcănele vineţii, cu galben, iar cele pământii şi petele, cu un corector roz.

2 Aplică fondul de ten într-un strat cât mai subţire (aproape invizibil) sau diluează-l cu cremă de zi.

3 Fixează machiajul cu o pudră pulbere translucidă, aplicată cu pensula sau cu puful, în strat aproape insesizabil, pe zonele care au tendinţa să lucească (frunte, nas, bărbie) şi aproape deloc sub ochi (pentru a nu accentua micile riduri).

4 Nu exagera cu machiajul ochilor. Un truc care să-ţi evidenţieze ochii şi pomeţii în maximum un minut este ca după aplicarea fardului de obraz, cu ceea ce rămâne pe pensula de blush, să îţi creezi umbrele la ochi.

5 Foloseşte farduri pulbere compacte, mate, care să nu-ţi evidenţieze ridurile. Din mat, poţi obţine sidefat, invers, nu. Zonele unde se permite o nuanţă uşor irizată sunt colţul intern al ochiului şi arcada, pentru a conferi luminozitate.

6 Tuşul sau creionul negru pentru conturul ochilor înăspresc privirea. Foloseşte maro, albastru închis, un verde plăcut, olive şi chiar violet (dacă nu ai cearcăne pronunţate sub ochi).

7 Două straturi de mascara aplicate în zig-zag de la baza genelor spre vârfuri sunt suficiente. Pentru un efect natural, foloseşte mascara maro sau bleumarin închis.

8 Rujul sau glossul îl aplici ultimul.

ACCENT PE ASPECTUL SIMPLU ŞI NATURAL

Profesioniştii în frumuseţe consideră că foarte importante sunt forma perfectă a sprâncenelor, aspectul natural al tenului, dantura sănătoasă şi zâmbetul frumos. În acest fel poţi arăta îngrijit, feminin şi în tendinţe, cu minimum de machiaj.

Articol aparut pe unica.ro