Noblesse Palace Christmas Fair – Magic ON!

Imbracat in haine de sarbatoare, Palatul Noblesse – Lifest...

 

Poveste de Crăciun cu Deichmann

Aseară, la Athenée Palace Hilton, în sala Le Diplomate,...

 

Swiss Ecodent Klinik a lansat proiectul “Art meets Art” - unic in Romania

Cu ocazia implinirii a 5 ani de activitate medicala in Rom...

 

Degustare de bauturi rafinate, seri de networking si o atmosfera de exceptie la Noble Drinks Fair & Networking Events

17 Octombrie 2016 Noble Drinks Fair & Networking Events...

Designul sprâncenelor pentru bărbaţi

mirelaSchimbarea la faţă

Articol de Mirela Păduraru
Esteticiană & Make-up Artist
Consilier în estetică.

Dacă o femeie îşi poate îmbunătăţi considerabil imaginea printr-o o mulţime de trucuri, un bărbat are două opţiuni majore: îngrijirea tenului şi designul sprâncenelor.

Despre sprâncenele bărbaţilor s-au scris prea puţine lucruri în România, deşi în literatura de specialitate pe plan internaţional există de mulţi ani acest termen. La noi, a spune despre un bărbat că se pensează, încă e ceva oarecum ruşinos sau secret.
Încă n-am depăşit ca popor mentalitatea comunistă că un bărbat n-are voie să meargă la cosmetică, de teamă că ar putea fi considerat homosexual. Absurd, ridicol, dar asta e ţara în care trăim.. De curând se vehiculează un nou termen care-şi propune să definească bărbatul îngrijit: „metrosexualul”. Personal, cred că nu era necesar. Pentru poporul nostru şi aşa confuz,  era suficient să spunem „bărbatul modern” sau „bărbatul îngrijit”.

Progresul bărbatului modern şi îngrijit faţă de cel din Evul Mediu:
Bărbatul modern al zilelor noastre foloseşte apa şi săpunul pentru igiena personală, după ce-şi tunde, rade sau epilează părul din zona axilelor (pentru a permite deodorantului să-şi poată face efectul);
Bărbatul modern nu-şi taie singur unghiile de la picioare, la el acasă, în poziţii de yoga, pentru că s-au inventat serviciile profesionale de pedichiură;

Bărbaţii care lucrează în servicii publice /vânzări /relaţii cu publicul, au învăţat acum că dantura cariată se repară miraculos în cabinete stomatologice, iar halena (mirosul neplăcut) se tratează;

Profesorul, doctorul, academicianul înţeleg că trăiesc în societate, iar munca lor de cercetare se desfăşoară cu, printre şi pentru oameni, prin urmare îşi tund părul din nas, urechi şi îşi fac manichiura;

Bărbatul modern înţelege că a-ţi aranja mai estetic sprâncenele şi a te da cu cremă pe faţă e un simplu act de îngrijire al oamenilor contemporani, nicidecum un semn de pierdere a virilităţii.

Dragii mei, serviciile de estetică facială n-au fost inventate pentru a vă efeminiza, ci pentru a vă civiliza. Sprâncenele sunt parte integrantă din impresia pe care o creăm în faţa celorlalţi. Putem avea o mână mai îngrijită  şi o privire mai deschisă, schimbând în bine forma sprâncenelor.
Cât de importante sunt sprâncenele pentru aspectul unui bărbat? Haideţi să le luăm pe rând, în ordine aleatorie:

Pentru autori de carte, profesori, doctori, academicieni sprâncenele sunt foarte importante în crearea unei anumite distincţii şi în completarea unei atitudini nobile. În plus, întineresc privirea şi-i conferă un aer pătrunzător, fără a intimida. Recomand cu mare căldură ca, atunci când trebuie publicate articole, cărţi, cu poza autorului, să le fie îmbunătăţită forma sprâncenelor şi să fie machiaţi pentru sedinţa foto.

Politicienii de toate vârstele vor părea mai deschişi şi, important, mai de încredere. Prin urmare, alegătorii deja dezgustaţi şi greu de convins vă vor da o bilă albă fără să conştientizeze acest lucru. În spatele fiecărui politician de succes se află o întreagă echipă de imagine. Ion Iliescu este un politician “formatat” şi “îmbunătăţit” din punct de vedere estetic. De asemenea, Năstase, Berlusconi, până şi Traian Băsescu. Pentru ultimul, felicitările mele celor din echipa de la Cotroceni! Sincer judecând după caracterul preşedintelui, nu credeam că vor reuşi prea curând ceva pozitiv.
Pentru actori, cântăreţi, modele, DJ, persoane din show biz, sprâncenele sunt vitale, întrucât pot asigura chiar succesul lor. Ce poate fi mai captivant pentru o fană / admiratoare, decât o privire sexy şi pătrunzătoare, bine pusă în valoare de o sprânceană perfectă?

Pentru bărbaţii care lucrează în serviciile bancare, instituţii publice, asigurări, sprâncenele pot conferi o impresie de atitudine deschisă, prietenoasă şi sinceră, necesară în contactul cu oamenii.
Pentru sportivii de performanţă cunoscuţi sau în curs de afirmare e bine ca în fotografiile lor să apară cu sprâncene îngrijite, asortate gelului din freză.

Pentru „şmecherii oraşului” recomandăm asortarea cheilor de la BMW cu o pereche de sprâncene bine conturate. Degeaba ne dăm şmecheri dacă avem nişte sprâncene blegi şi căzute.
Pentru bărbatul normal, fără aspiraţii măreţe, sătul de criză, mizerie, informaţii negative şi starea generală de stres, designul sprâncenelor poate fi o cale simplă de a face ceva pozitiv, vizibil, pentru el însuşi. Cunosc o mulţime de femei care m-au întrebat: “Oare cum reuşesc să-l conving pe soţul meu să-i aranjez un pic sprâncenele?”

Concluzia este că, indiferent cine suntem,  MERITĂ SĂ INVESTIM ÎN NOI!
Reţineţi că noi, oamenii, socializăm de regulă îmbrăcaţi şi încălţaţi. Singurele segmente ale corpului nostru rămase neacoperite sunt faţa şi mâinile. Prin urmare, faţa este cartea noastră de vizită.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE: Este neplăcut sau dureros?  Deloc! Mai nou, designul sprâncenelor se efectuează prin anesteziere locală, noninjectabilă. Deci, nu doare aproape deloc!

Voi avea sprâncenele „ca de femeie?” Nicidecum! Pentru bărbaţi există şabloane speciale, cu forme specific masculine.
Dacă merg la un salon să mă pensez e acelaşi lucru cu designul? În nici un caz! Pensatul normal nu înseamnă schimbare de look. O cosmeticiană obişnuită nu are calificările necesare pentru designul sprâncenelor. Apelează la un visagist, linergist, consilier în estetică sau make-up artist.

Vor râde prietenii de mine că mă „pensez”? Dacă sunt bărbaţi îngrijiţi, inteligenţi şi cu respect de sine, nu vor face asta. Cel mai probabil te vor aprecia că te-ai decis, în sfârşit!, să faci o schimbare.
Unde ne facem designul sprâncenelor? Alegeţi un salon cu o dotare bună şi condiţii maxime de igienă. Mergeţi într-o „vizită de recunoaştere”  şi cereţi recomandări asupra salonului şi specialistului. Programarea este individuală şi aveţi exclusivitate. Designul sprâncenelor este o muncă de creaţie şi nu poate fi făcută în gălăgie, comentarii şi bârfe de salon..

După ce-mi schimb forma sprâncenelor cum mă vor cataloga persoanele de sex feminin? Aşa cum spuneam, femeile chiar nu se dau în vânt după varianta „Tarzan” – omul maimuţă. Remarcând benefica ta schimbare, femeile te vor percepe ca pe un bărbat îngrijit, informat, evoluat şi atent cu propria imagine.